| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 szelet Pancetta steccata | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 db zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 3 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 fej kelkáposzta | 34 | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 4.5 | 0 |
| 1 fej fehérkáposzta | 65 | 1.1 | 0.2 | 14.7 | 2.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket rászórva, bő vízzel felöntjük. Összeforraljuk, majd beledobva a szalonnát, puhára főzzük. Pancetta hiányában, dobhatunk bele bacont is. Ezt a csípős, meleg levest hideg időben tálaljuk. Tálaláskor kenyeret apríthatunk bele. Ezzel egytálétellé alakíthatjuk.