Slambuc káposztalevese (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Hideg téli napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket rászórva, bő vízzel felöntjük. Összeforraljuk, majd beledobva a szalonnát, puhára főzzük. Pancetta hiányában, dobhatunk bele bacont is. Ezt a csípős, meleg levest hideg időben tálaljuk. Tálaláskor kenyeret apríthatunk bele. Ezzel egytálétellé alakíthatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||