Savanyított kerekrépa
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
kerekrépa |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
paprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
0.9 |
0 |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Olyan hordóban készítsük, melyhez a rendelkezésünkre áll, egy, a belsejébe férő fafedő. A megtisztított répát szeleteljük vékonyra, majd rakosgassuk a hordóba. Taposni nem kell, de azért kézzel nyomkodjuk le erősen. Arasznyi rétegenként hintsünk rá a fűszerekből, kedvünk szerint mustármaggal, borssal, babérral, piros csöves paprikával és köménnyel ízesítsük. A zöldséget fedjük le a deszkával és nyomtassuk le súllyal. Öntsünk rá annyi sós vizet, amennyi bőven ellepi. A sós vízhez literenként 2 deka sót adjunk, majd forraljuk fel és hagyjuk kihűlni. Egy hónapig meleg helyen érleljük, a keletkező habját szedjük le és a deszkát hetente mossuk át alaposan. Ha beért, fogyasztható nyersen vagy készíthetünk levest, főzeléket belőle. Hűvös helyen tartva tavaszig eláll.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)