Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Saláták
(238 db)

Friss vegyes vágott

Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt ... tovább

Füstölthal saláta

A hal bőrét lehúzzuk, majd kiszálkázzuk. A húsát apróra kockázzuk. A kis kockára vágott kemény tojással és a vékonyra karikázott újhagymával együtt a sóval, borssal ízesített majonézbe keverjük. Hidegen tálaljuk. Vajjal és ... tovább

Fűszeres, illatos káposzta

A káposztát ujjnyi csíkokra vágjuk. A fűszereket egy deci vízben felfőzzük, majd a káposztát rádobva, átpároljuk, majd fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Úgy a jó, ha kissé roppanós marad. Végül átkeverjük a szójaszósszal. ... tovább

Galambbegy saláta

Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a ... tovább

Galambbegyes saláta

A zöldfűszereket finomra vágjuk, majd az olajjal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, sóval és borssal ízesítve öntetté keverjük. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Vékonyan félkarikára szeljük. A retket ... tovább

Gixer módosított franciasalátája

A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A ... tovább

Gixer tésztasalátája

A filézett pulyka felső combot apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a pulykacombot rádobva fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral, ... tovább

Gombás tésztasaláta

A fusilit előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A majonézbe keverjük a mustárt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát és finomra vágott metélőhagymát. A szeletelt gombát és az ecetes céklát lecsepegtetjük, a céklát csíkokra ... tovább

Gombasaláta

A citromok héját lereszeljük, a levüket kicsavarjuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Közben vizet forralunk, melybe a babért, az egész borsot, az ecetet és ízlés szerint sót dobunk. A forrásban lévő vízben a ... tovább

Görög halsaláta

Az olívaolajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és ha az illata felszáll beleöntjük a paradicsomkonzervet, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a fél-fél csokor petrezselymet és ... tovább