Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Gyümölcskenyér csokoládémázzal

A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival ... tovább

Gyümölcsrizs kisvadász módjára

A rizst 3 deci forrásban lévő, a sóval ízesített vízbe szórom, majd a lángot lekapcsolva, hagyom állni, amíg a vizet felszívja. A cukor felével és a vaníliás cukorral ízesítve, leöntöm a forrásban lévő tejjel és két percig ... tovább

Habos almatorta

Az almát lereszeljük és két evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét igyuk meg. a kicsavart almát a durvára vágott dióval és a mazsolával elkeverjük és az elősütött ... tovább

Habos-mákos kocka

a tésztához a szódabikarbonáttal és sóval összeszitált lisztet, morzsoljuk el a vajjal, majd gyúrjuk össze a tojássárgájával és a tejföllel. A tésztagombócot, fóliával betekerve, tegyük hűtőbe, fél órára. Közben, a a tejet ... tovább

Hagymás, cheddar sajtos quesadilla

A félfőre vágott hagymát, a felhevített olajon, párolni kezdjük, félidőben cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Közben a sajtot lereszeljük. A sajt-hagyma-sajt tölteléket, minden második lapon elosztjuk és a másik lappal ... tovább

Hagymás-olajbogyós muffin

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cayenni borssal, a bazsalikommal és a rozmaringgal. Az olajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a barna cukorral, majd hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt parmezánt ... tovább

Hagyományos sült keszeg

A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig ... tovább

Hajdina fejtett babbal

A hajdinát negyed órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetve egy kanál olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és 20 percig, kis lángon, lefedve főzzük. Tíz percig pihentessük. A ... tovább

Hajdina kolbász

A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy ... tovább

Hajdinakalács

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A langyos vajba keverjük a mézet, a fűszereket és egyenként hozzáadva a tojásokat habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a hajdinalisztet és a mazsolát. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába ... tovább