Hajdina fejtett babbal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 adag
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 25 dkg
fejtett bab |
164 |
10.8 |
0.4 |
29 |
12.5 |
0 |
| 15 dkg
hajdina |
341 |
9.8 |
1.7 |
71.3 |
3.7 |
0 |
| 5 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hajdinát negyed órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetve egy kanál olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és 20 percig, kis lángon, lefedve főzzük. Tíz percig pihentessük. A babot sós vízben főzzük puhára, majd csepegtessük le. A félretett olajon süssük a kis kockára vágott bacont zsírjára, pároljuk meg benne a félfőre szelt hagymát és az apróra metélt chilit. Forgassuk össze a hajdinával és a babbal.
Igazi téli köret, tartalmas és laktató.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)