Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hajdina fejtett babbal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Böjt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
25 dkg fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
15 dkg hajdina 341 9.8 1.7 71.3 3.7 0
5 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hajdinát negyed órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetve egy kanál olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és 20 percig, kis lángon, lefedve főzzük. Tíz percig pihentessük. A babot sós vízben főzzük puhára, majd csepegtessük le. A félretett olajon süssük a kis kockára vágott bacont zsírjára, pároljuk meg benne a félfőre szelt hagymát és az apróra metélt chilit. Forgassuk össze a hajdinával és a babbal.
Igazi téli köret, tartalmas és laktató.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)