Hajdina fejtett babbal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Böjt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hajdinát negyed órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetve egy kanál olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és 20 percig, kis lángon, lefedve főzzük. Tíz percig pihentessük. A babot sós vízben főzzük puhára, majd csepegtessük le. A félretett olajon süssük a kis kockára vágott bacont zsírjára, pároljuk meg benne a félfőre szelt hagymát és az apróra metélt chilit. Forgassuk össze a hajdinával és a babbal. Igazi téli köret, tartalmas és laktató. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||