Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gabonafélék
(623 db)

Epres túrógombóc mogyorósmorzsával és epermártással

A szárazon megpirított mogyorót ledaráljuk. A vajon a morzsát aranybarnára pirítjuk, majd egy tálban a darált mogyoróval elkeverjük. Az epret kicsumázzuk. Annyi szem szép epret, ahány gombócot akarunk, félreteszünk. A többit, egy ... tovább

Epres-kekszes pohárkrém

A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára ... tovább

Epres-ricottás lepény

A cukrokkal elkeverjük a tojásokat. A liszttel összeforgatjuk a sót és a sütőport. Végül egyneműsítjük és tortaformába nyomkodjuk. 160 fokon 20 percig sütjük. A feldarabolt epreket, a balzsamecettel és a balzsam felével ... tovább

Erdei gyümölcsös csokoládétorta

A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a ... tovább

Fácángalantin

A fácán bőrét a hátán felhasítjuk, majd óvatosan megnyúzzuk. A bőrt félretesszük. Kicsontozzuk és a mellhúst külön tesszük. A csontokból, a zöldségből, borssal, sóval, a babérlevéllel és a borral ízesítve, annyi vízzel ... tovább

Fahéjas kenyér

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe öntjük és 2 deci langyos vizet hozzáöntve tésztává dagasztjuk. Fél órát kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán átgyúrva, újabb fél órát kelesztjük. Megformázva, sütőpapírral bélelt tepsire ... tovább

Fahéjas kuglóf

A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a ... tovább

Fehérjepuffancs zsemle helyett

A túrót elkeverjük a tojássárgákkal és a kókuszliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd sóval, fehérborssal ízesítjük. Összeforgatjuk a túrós masszával és kanállal, sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk. 180 fokra ... tovább

Feketebabos rizs tortillában

A babot, előző este, áztassuk be hideg vízbe. Másnap, friss, sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét. A felhevített olajon a hagymát és a rizst pirítsuk át, majd a húsalaplével felöntve pároljuk meg. Ha elkészült ... tovább

Fokhagymás csiga

4 deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, felfuttatjuk. A liszt közepébe formált mélyedésbe öntjük a folyadékot 2 tojással, a sóval és az olajjal együtt. Összegyúrjuk és simára dagasztjuk. ... tovább