Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gyümölcsök
(661 db)

Rácsos linzertorta

A lisztet a cukrokkal, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral összeszitáljuk. Késes keverőben a hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. Egy tojás és kevés tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Tegyük hűtőbe egy órára. A ... tovább

Rakott pulyka karácsonyra

Az olajon süsasük át a kockára vágott bacont. A pörcöt szedjük ki. A sütőzsiradékon pirítsuk meg a kis kockára vágott, sózott pulykamellet. Adjuk a baconhoz. A visszamaraddt zsiradékba szórjuk a cukrot, a fahéjat, majd melegítsük ... tovább

Ráksaláta ananásszal

Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe. Tegyük egy ... tovább

Rebarbaralepény

Az élesztőt kevés cukorral elkeverjük a tejben, majd ha felfutott a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd tepsibe terítjük. A rebarbarát leszálkázzuk és kis darabokra vagdalva a tésztára ... tovább

Rebarbarás morzsás sütemény

Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább

Répatorta

A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált ... tovább

Resztelt kókuszkocka

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, nem baj ha elszakad, nyugodtan nyomkodjuk össze. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. ... tovább

Ribiszke ecetben

Fél liter borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amibe egy darabka fahéjat és 5 szem szegfűszeget dobunk. Forralás közben a habját leszedjük és a végén a fűszereket kiszedjük. Ha a szirup sűrű és nem habzik, beleteszünk ... tovább

Ribizlibor

A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd lecsepegtetjük és kipréseljük. Az így kapott levet lemérjük és ehhez literenként 58 dkg cukrot és 1. 9 liter vizet számolunk. A vizet felmelegítjük kb 50 ... tovább

Ribizlikrém

A ribizlit leszemezünk, de 6 szép fürtöt félreteszünk. Turmixgépben pépesítjük és a cukor felével elkeverve felmelegítjük és belekeverjük a kevés hideg vízben elkevert zselatinport, a zselatin oldódásig kevergetve forraljuk. A ... tovább