Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként ... tovább
A burgonyát megtisztítjuk és kis kockára vágjuk. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük, némi sóval ízesítve. Az olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a héjától a ... tovább
A kukoricát lecsepegtetjük, elkeverjük a finomra vágott lilahagymával és a félbe vágott koktélparadicsommal. A citrom kicsavart levéből, az olajból, só, bors hozzáadásával öntetet keverünk és a finomra vágott petrezselyemzölddel ... tovább
A forrásban lévő vízbe mártott paradicsom héját húzzuk le, majd, kicsumázva, daraboljuk fel. A felhevített olajon süssük át és ha összeesett, keverjük bele a felkarikázott okrát. Fedő alatt, kis lángon pároljuk 20 percig, majd ... tovább
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább
A felhevített olajon átsütjük a kézzel darabokra tépkedett paradicsomot, rádobjuk az alig lecsepegtetett zöldbabot, a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott chilit, majd megsózzuk és lefedjük. Kis lángon, néha átforgatva pároljuk ... tovább
A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd feldarabolva, sós vízzel leforrázzuk. Letakarva állni hagyjuk, amíg a víz kihűl. A vízből a babot szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk és paradicsompasszírozón áttört, ... tovább
Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Felöntjük a sűrített paradicsommal, beledobjuk a zöldbabot és a fokhagymát, majd ráöntünk annyi vizet, amannyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük és puhára ... tovább
Vágjuk a zöldbabot ujjnyi darabokra. Forró olajban futtassuk meg a hagymát, dobjuk rá a zöldbabot, kicsit pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel és beledobjuk a zöldségleves kockát. Félpuhára főzzük és fokhagymás rántással ... tovább
A felhevített olajon a hagymaféléket átpároljuk, majd az apró kockára vágott lapockát fehéredésig sütjük rajta. Az ízesítőket belekeverve, mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tört, pirított fenyőmaggal ... tovább