Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos báránysült rizstésztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
20 dkg rizstészta (orzo) 0 ? ? ? ? ?
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
40 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 db szardella ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot öntsük kendőbe és hagyjuk csepegni, amíg az étel készül.
A felhevített olajban süssük körben barnára a húst, majd vegyük ki és tegyük félre. A zsiradékban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a szardellát, a zúzott fokhagymát és a babért. Kevergetve süssük, amíg a szardella szinte feloldódik. Tegyük vissza a húst, dobjuk mellé a kis kockára vágott, az előzőleg lehéjazott paradicsomot, a fahéjat, a rozmaringot és öntsük fel az alaplével. Kis lángon, fedő alatt, főzzük, bő másfél órát. Ekkor adjuk hozzá a tésztát és még húsz percig hagyjuk a lángon.
A felszeletelt húst, a vele főtt körettel tálaljuk, bőven megszórva a finomra vágott menta és petrezselyemlevelekkel.
Külön tálkában adjuk hozzá a joghurtot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)