Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tésztafélék
(591 db)

Mézes szelet

A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a ... tovább

Mézes-csípős csirke

A csirkemellet csíkokra vágom, a reszelt gyömbér, méz, ketchup, , szójaszósz és erős pista keverékkel átforgatom, majd sózom, borsozom. 2 órát állni hagyom. Az olaj felében a csíkokra vágott répát és a félfőre vágott hagymát ... tovább

Mézes-mustáros csirkés szendvics

A csirkemellet csíkokra vágjuk, elkeverjük, a sóval, borssal, a cacennyi borssal, a fokhagymagranulátummal és az oregánóval. Végül a felhevített olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, összeforgatjuk a mézzel és a mustárral. A ... tovább

Mézeskalács

A vajat és a mézet forró vízbe állított edényben melegítsük fel. Egy tálban keverjünk össze 3 tojást, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szalalkálival, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Ismételt keverés után dolgozzuk ... tovább

Milánói makaróni

A felforrósított olajban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd a vékony csíkokra vágott gombát rádobva a zsírjára sütjük. Beletesszük a szintén vékony csíkokra vágott sonkát és a kis doboz paradicsompürét. Nagy lángon, ... tovább

Mogyorós linzer

A mogyorót a sütőben szárazon megpirítjuk és ha kihűlt a harmadát durvára törjük, a többit megdaráljuk. Összekeverjük a liszttel, a sóval és a sütőporral. Gyorsan összemorzsoljuk a vajjal, beleteszünk egy tojást és egy ... tovább

Mogyorós puszedli

A mogyoróból 20 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra daráljuk és összekeverjük a liszttel és a cukor felével. A tojásfehérjét a sóval és a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes ... tovább

Mustáros, párolt csirkecomb

A sózott, borsozott csirkecombokat, a felhevített olajban elősütjük, Majd bekenjük a porrá tört fűszerekből, a finomra vágott hagymafélékből és a borból kevert páccal. Lefedhető cseréptálba tesszük és 120 fokos sütőben, két ... tovább

Narancsos korongok

A narancsok héját lereszeljük, majd a levüket kicsavarjuk, 5 evőkanálnyit félre teszünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, beleforgatjuk a narancshéjat, a tojást, a narancslevet és a liszttel összegyúrjuk. Fél órára hideg helyre ... tovább

Nyárvégi kalács-gyümölcs puding

A cukorból és negyed liter vízből szirupot főzünk, majd a megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket pár percig főzzük benne, majd a levet leszűrjük. Feloldjuk benne a zselatint. A vékonyra vágott kalácsszeleteket ... tovább