A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább
A pulykamellet ledaráljuk és összegyúrjuk a reszelt hagymával, a tejszínben elkevert tojássárgájákkal, a fűszerekkel és a kicsumázott, majd nagyon apró kockára vágott almával. ujjnyi rudakká formázzuk és zsemlemorzsába ... tovább
A meghámozott és kicsumázott almákat lereszeljük, majd a darált marhahússal, a tojással és sóval összegyúrjuk. Ujjnyi kolbászokat formázunk a húsmasszából és a felforrósított olajban pirosra sütjük. A megmaradt olajba ... tovább
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. ... tovább
A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk ... tovább
A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 ... tovább
A marhahúst szeleteljük fel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A burgonyát vágjuk apró kockára, a többi zöldséget reszeljük le almareszelőn. A húst és a zöldségeket rétegezzük, beáztatott római tálba, közben fűszerezzük meg. ... tovább
A citrom és a narancs héját fazékba reszeljük. Beledobjuk, az egy fej, keresztben, félbe vágott fokhagymát, a szemes borsot és a szárított fűszereket. A 3-4 csontnyi darabokra vágott oldalast is az edénybe tesszük, majd leöntjük, ... tovább
Az olajat, a fokhagymát, a mézet és az ízlés szerint kimagozott chilt, némi sóval botmixerrel összedolgozzuk. A csirkemellet, a bacont és az ananászt egyforma kb. 3 centis kockára vágjuk. A csirkemellkockákat összeforgatjuk a páccal ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között. A kockára vágott ananászt és a sajtot összekeverjük és a csirkemellszeletekbe töltjük. Roláddá tekerjük és a bacon szeletekbe ... tovább