Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a sóval, borssal bedörzsölt hús minden oldalát megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. A serpenyőben maradt olajon a megtisztított, szükség szerint kettévágott újburgonyát és a félfőre ... tovább
Az apróra vágott hagymát, burgonyát, a fokhagymát és a lencsét felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Közben az őrölt római köményt és a kurkumát a felforrósított olajra dobjuk és 2 percig pirítjuk, majd a levessel ... tovább
Sóval, borssal meghintjük a marhaszegyet és ízlésünk szerint konyhai zsineggel körbekötjük.
A serpenyőben felhevített olajon, minden oldalán aranybarnára pirítjuk. Sütőedénybe tesszük, én egy kacsasütőt használtam, de ... tovább
A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval, tepsibe tesszük, majd aláöntjük a bort és az olajat. Fóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A fóliát levéve, a ... tovább
A recept egyszerűségét az adja, hogy igazából nem is töltött a káposzta. A savanyú káposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát ... tovább
A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az ... tovább
Az endíviát megtisztítjuk és egy evőkanálnyi vajat a serpenyőbe dobunk, majd felöntjük, pohárnyi, vízzel. Ha felforrt, borssal és sóval ízesítjük, majd belehelyezzük az endíviákat. Fedő alatt, néha megfordítva, főzzük kb. ... tovább
A szárazon megpirított mogyorót ledaráljuk. A vajon a morzsát aranybarnára pirítjuk, majd egy tálban a darált mogyoróval elkeverjük. Az epret kicsumázzuk. Annyi szem szép epret, ahány gombócot akarunk, félreteszünk. A többit, egy ... tovább
A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, ... tovább
A felhevített zsíron a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst jól átpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadva és a fűszereket rászórva, fedő alatt, kis lángon tovább sütjük. Ha szükséges kevés ... tovább