A vékonyan felkarikázott répaféléket a felforrósított olajban kicsit megpirítom, majd meghintem liszttel és ha az is átpirult, felöntöm vízzel, majd beledobom a gondosan megtisztított és rózsáira szedett karfiolt. Kis lángon ... tovább
A karfiolt rózsáira szedjük, a répát kis darabokra vágjuk és a tejjel ízesített, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és botmixerrel pürésítjük, közben reszelt szerecsendióval és borssal fűszerezzük. ... tovább
A megtisztított hagymát és a karfiolt késes aprítóban finomra vágjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, annyi lisztet adjunk hozzá, hogy galuskatésztánál kicsit sűrűbb legyen. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, kevés zsiradékkal ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük, majd felszúrjuk. Az üregbe chilivel, sóval, borssal meghintett, pici olajjal bekent, negyed banánt dugunk. A melleket kívülről is meghintjük a fűszerekkel, óvatosan a sóval, mert a bacon is sóst, majd a ... tovább
A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat ... tovább
A vékony szeletekre vágott karaj hártyáit bevágjuk, majd gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe mártjuk. A burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tojással és a többi liszttel elkeverjük A húst a burgonyás ... tovább
A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 ... tovább
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró olajban megsütjük. A tojásokat egy keverőtálba ütjük. Megsózzuk és hozzáöntjük a tejszínt, majd habverővel jól összekeverjük. ... tovább
Az előző este beáztatott csülköt, a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzöm. A léből kiszedem a fűszereket és a tejfölben elkevert liszttel behabarom. Közben a csülköt kicsontozom és kockára vágom, majd a lébe visszateszem. ... tovább
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a ... tovább