Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Baconos krokett

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát ... tovább

Baconos mangold

Egy serpenyőben az olajban süssük ki a szalonna zsírját. A rizst főzzük puhára. A zsiradékból egy evőkanálnyival kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd fektessük bele a mangold harmadát, borítsuk be a szalonna felével, majd a rizs ... tovább

Baconos pogácsa

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, ízlés szerinti sóval és borssal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Részletekben hozzáadva a tejfölt közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. ... tovább

Baconos, illatos csirkecomb

A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak ... tovább

Baconos-húsos tészta

A bacont kockára vágva, zsírjára sütjük. A pörcöt kivéve, a zsiradékban,a finomra reszelt zöldségeket átpirítjuk. A darált húst, a pörcöt és a fűszereket rádobva jól összesütjük. A paradicsomlét ráöntve, kis lángon ... tovább

Baconos-paradicsomos melegszendvics

A zsemléket félbe vágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben halványbarnára átsütjük. A vágott felüket, a mustárral, vékonyan megkenjük. A félbevágott baconnal lefedjük, majd megrakjuk a vékonyra szelt paradicsommal. ... tovább

Baconos-sajtos miniszendvics

A bacont serpenyőben ropogósra sütjük és falatnyira feldaraboljuk. A kenyérszeleteket pirítóban megsütjük, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőlük. Narancslekvárral megkenjük, bacont fektetünk a tetejére és a reszelt ... tovább

Baconos-túrós rétes

Az olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk. A végén hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A langyos hagymához adjuk az áttört túrót és a juhtúrót, majd belekeverjük a kockára vágott bacont. Borssal és, ha szükséges sóval ... tovább

Baconos-túrós szendvics

A kétféle túrót áttörjük a mustárral és a borssal, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró és a bacon is sós. Összeforgatjuk az apróra vágott baconnal és lilahagymával. Tegyük hűtőbe két órára, hogy az ízek ... tovább

Baconos-zöldborsós csirkeragu

A fűszereket mozsárba tesszük és simára törjük. A bacont és a vöröshagymát kis kockára vágjuk, majd átsütjük. A csíkokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd a fűszerkeveréket beleforgatva, fedő alatt, kis lángon ... tovább