Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos krokett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Hústalan feltétek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Meleg nyári napokra, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Főtt, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Húsfélék
Hozzávalók

Baconos krokett, mentás mártogatóval
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
30 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mentás mártogató
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Baconos krokett, mentás mártogatóval
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a kihűlt szalonnapörccel, a tojások sárgájával, a köménnyel és ízlés szerint borssal, óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós. Keverjük bele a, csipetnyi sóval, keményre vert tojásfehérjét és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk ujjnyi rudakat és zsemlemorzsába forgatva, bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat, papírtörlőn, csepegtessük le.
A mártogatóval kínáljuk.

Mentás mártogató
A joghurtot vászonkendőbe öntve, egy órácskát hagyjuk csepegni. Keverjük bele a finomra vágott mentát, a citrom lereszelt héját, majd sózva, borsozva keverjük el, annyi citromlével, hogy kellemesen pikáns legyen.
Jól behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)