Baconos krokett
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
			Baconos krokett, mentás mártogatóval				
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 40 dkg				
		burgonya   | 94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 1 késhegynyi				
		köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 30 dkg				
		bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
						
					| igény szerint				
		zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
Mentás mártogató				
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		citrom   | 31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
				
						
					| 1 csokor				
		mentalevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 5 dl				
		joghurt | 52 | 3.2 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			
Baconos krokett, mentás mártogatóval
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a kihűlt szalonnapörccel, a tojások sárgájával, a köménnyel és ízlés szerint borssal, óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós. Keverjük bele a, csipetnyi sóval, keményre vert tojásfehérjét és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk ujjnyi rudakat és zsemlemorzsába forgatva, bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat, papírtörlőn, csepegtessük le.
A mártogatóval kínáljuk.
Mentás mártogató
A joghurtot vászonkendőbe öntve, egy órácskát hagyjuk csepegni. Keverjük bele a finomra vágott mentát, a citrom lereszelt héját, majd sózva, borsozva keverjük el, annyi citromlével, hogy kellemesen pikáns legyen.
Jól behűtve tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)