Baconos krokett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Hústalan feltétek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Meleg nyári napokra, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Főtt, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Baconos krokett, mentás mártogatóval
Mentás mártogató
Baconos krokett, mentás mártogatóval A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát összedolgozzuk a kihűlt szalonnapörccel, a tojások sárgájával, a köménnyel és ízlés szerint borssal, óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós. Keverjük bele a, csipetnyi sóval, keményre vert tojásfehérjét és annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk ujjnyi rudakat és zsemlemorzsába forgatva, bő, középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat, papírtörlőn, csepegtessük le. A mártogatóval kínáljuk. Mentás mártogató A joghurtot vászonkendőbe öntve, egy órácskát hagyjuk csepegni. Keverjük bele a finomra vágott mentát, a citrom lereszelt héját, majd sózva, borsozva keverjük el, annyi citromlével, hogy kellemesen pikáns legyen. Jól behűtve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||