A cikóriát és az édesköményt hosszában kettévágjuk. Kevés olajjal megkenve, magasabbra emelt grillrácson megsütjük. Tálba tesszük és meghintjük a finomra vágott lilahagymával, majd leöntjük, a többi hozzávalóból készült ... tovább
8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra ... tovább
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább
A meghámozott almát és vöröshagymát finomra vágjuk, majd rácsavarjuk a citrom levét.Hozzákeverjük a lereszelt friss gyömbért és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, majd jól lehűtve tálaljuk.
Grillezett baromfi mellé adhatjuk. ... tovább
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül ... tovább
A gyümölcsöket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A joghurtot, a tejet, a mézet, a banánt és a fahéjat botmixerrel simára zúzzuk. A sóval és tejszínnel elkeverjük, majd beletesszük a gyümölcsdarabokat.
Behűtve, ... tovább
A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább
A befőttet lecsepegtetjük (más gyümölccsel is érdemes kipróbálni) és darabokra vagdaljuk. A túrót a mézzel, csipet sóval és annyi befőttlével, hogy kellemesen krémes legyen kikeverjük. Beleforgatjuk a befőttdarabokat és az ... tovább
Az erdei gyümölcsöt leöntjük a likőrrel, megszórjuk a citrom lereszelt héjával és megcsepegtetjük a kicsavart levével, így hagyjuk kiolvadni. A banánt és a kiwit meghámozzuk, majd az őszbarackbefőttel együtt kis kockára vágjuk. ... tovább