A meghámozott, zsenge karalábét kockákra vágjuk és a vajban, megsózva, megpároljuk, csak akkor öntsünk rá egy kevés vizet egy, ha nagyon sülne. Végül rádobjuk a finomra vagdalt petrezselyemzöldet, megszórjuk a liszttel és ... tovább
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra.
Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább
A burgonyát fél centis karikákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megszórjuk majoránnával és kis lángon főzzük puhára. Ha megfőtt, hagymás rántást készítünk, hideg tejjel felengedjük, a ... tovább
A chilipaprikát felaprítjuk, ízlés szerint a magját eltávolítjuk.
A répát almareszelőn lereszeljük. Az olaj felében a paprikát és a répát átsütjük, de a répa maradjon roppanós. A megtisztított kelt vékony csíkokra vágva, a ... tovább
A megtisztított, megmosott, egy órára beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt, a hagymákat és a babért kidobjuk, majd zsemleszínű rántást ... tovább
A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, a finomra vágott fűszereket és fél deci vízzel ... tovább
A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig.
A hagymát vágjuk apróra, a paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a kaprot ... tovább
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és főni tesszük, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát és egy gerezd fokhagymát. Ha a burgonya megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a megfőtt ... tovább
A félbevágott cukkiniket nagyságuktól függően teáskanállal vagy evőkanállal kimagozzuk, tökreszelőn durvára reszeljük, és besózzuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott medvehagymát, és rászórjuk a levétől kinyomkodott ... tovább
A káposztát megmosom, ha kell, külső leveleit leszedem, torzsáját kiszedem és laskára vágom. Annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi felteszem főzni. Az olajon kipattogtatom a köménymagot, belekeverem a finomra vágott hagymát, ... tovább