Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Nyárs
(34 db)

Csirkenyárs ördögné módjára

A kicsontozott csirkemellet, hosszában, csíkokra vágjuk. Egy órára az olajban elkevert zúzott fokhagymából és erős pistából álló pácba forgatjuk. Lecsöpögtetve, a két oldalára egy-egy baconszeletet téve hullámformában nyársra ... tovább

Csirkesaslik sárga rizzsel

A hagymát leveleire szedjük és méretre vágjuk. A szalonnát szeletekre, majd 3x3 cm-es kockára vágjuk. A kifilézett csirkemellet hasonló kockára vágjuk. váltogatva az alapanyagokat, beáztatott bambusznyársra húzzuk. Sóval, borssal ... tovább

Cukkinis csirkenyárs

A húst kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A cukkinit felkarikázzuk. A fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkemellkockákat és a cukkinikarikákat a pácba forgatjuk és két órára hűtőbe tesszük. ... tovább

Cukkinis pulykanyárs

Kockázzuk fel a pulykamellet és pácoljuk be a fűszerekkel elkevert olajba 2-3 órára, a pácolás végén keverjük az olajba, ha szeretjük, az apró fejű gombát, a felkockázott cukkinit és a koktélparadicsomot is. Váltakozva húzzuk ... tovább

Diétás grillcsirke

A csirkéket tisztítás után átöblítem és lecsöpögtetem. Belsejüket sóval bedörzsölöm, majd a grillsütő nyársára húzom. Kívülről az olajjal bekenem, minden oldalán megsózom és megsütöm. Idénysalátával tálalom. ... tovább

Garantáltan, nem autentikus gyros, házilag, grillen

A húsokat tenyérnyi, vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát, hasonló méretű, de hajszálvékonyan szeletelve használjuk. Lehetőleg három vékony, hosszú, nyéllel ellátott nyársat szerezzünk. A nyársakat fogjuk össze, és a ... tovább

Gombás borjútekercs cukkinivel

A szalonnát és a gombát finomra vágjuk, majd a szalonnát zsírjára sütjük és a gombával összepároljuk, közben fűszerezzük a bazsalikom harmadával és a zúzott fokhagymával. A borjúhúst vékony szeletekre vágjuk, gyengéden ... tovább

Gombás marhanyárs

Az érlelt hátszín pörkölthús méretű kockára vágjuk, majd a lecsepegtetett gombával és a kockára vágott zöldségekkel váltakozva, beáztatott bambuszpálcára húzkodjuk. A kész nyársakat borsozzuk és olajjal bekenjük, fél óra ... tovább

Gyümölcsös pulykanyársak

Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, ... tovább

Halnyárs padlizsánnal

A citromok levét kicsavarjuk, zúzott fokhagymával, borssal és a finomra aprított zöldfűszerekkel elkeverjük, majd beleforgatjuk az ujjnyi kockákra vágott, előzetesen besózott halfilét. Egy órára tegyük hűtőbe. Közben a padlizsánt ... tovább