Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sütés nélkül
(384 db)

Marcipános kesztekercs

A háztartási keksz felét lereszeljük, a másik felét ledaráljuk, a kakaóval, az olvasztott vajjal, a porcukorral és a rummal tésztává gyúrjuk. A kinyújtott marcipánra simítjuk és tekerccsé göngyöljük. Kihűtve szeleteljük. ... tovább

Marcipános szaloncukor

A mandulát lisztfinomságúra őröljük és elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük az amarettót és gyúrni kezdjük. Annyi tojásfehérjét adjunk hozzá, hogy kemény masszává álljon össze. Óvatosan adagoljuk!! Alufólián hagyjuk fél ... tovább

Marhasültes szendvics

A mustárba keverjük a mézet, a zúzott fokhagymát és a finomra metélt kaprot. Megkenjük a rozscipóból vágott szeleteket, majd ráterítjük a félangolosra sütött, hajszálvékonyra szelt hátszínt. Megkenjük a majonézzel és ... tovább

Marinált retek

Az olajból , a mustárból, az ecetből, só és bors hozzáadásával öntetet keverünk. Beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott retket és a finomra vágott hagymát. 20 perc érlelés után, előételként kínáljuk. ... tovább

Mascarponekrémes gyümölcstál

A gyümölcsöket szűrőben mossuk meg és csepegtessük le. Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és óvatosan keverjük össze a gyümölcsökkel úgy, hogy ne törődjenek. A babapiskótát törjük apró darabokra egy sodrófával. ... tovább

Mascarponés, őszibarackos fagylalt

A hámozott, felezett befőttből négy darabot hajszálvékonyra szeletelünk és tetőcserépszerűen elterítjük egy kistányér közepén. A többi barackot lecsöpögtetve mélyhűtőbe tesszük és megfagyasztjuk. Ha már kemény turmixgépbe ... tovább

Mascarponetorta

A mézes kekszet tegyük egy zacskóba és törjük finomra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával. A morzsás keveréket igazgassuk el egy tortaformában és tegyük hűvös helyre. Ne nyomkodjuk le a morzsát, mert nagyon ... tovább

Máté gyümölcstortája

A tortalapot csatos tortaformába tesszük. Megkenjük lekvárral, majd a pudingporon leírt módon megfőzzük a vaníliás pudingot. Rákenjük a lekváros lapra. Ha kissé megdermedt, a felkarikázott banánnal kirakjuk. A piros tortazselét a ... tovább

Mátrai saláta

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd belereszeljük az almát, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, ananászt, a reszelt sajtot és a vékony csíkokra vágott sonkát. Tálalás előtt, belekeverjük, a laskára metélt ... tovább

Mediterrán tonhalsaláta

A tonhalat csepegtessük le, majd villával szedjük darabokra, a babkonzerv levét öntsük le és öblítsük át. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a lilahagymát metéljük finomra. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval, ... tovább