Marcipános bon-bon
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
10 dkg
mogyorókrém |
536 |
6.5 |
31 |
57 |
0 |
0 |
40 dkg
marcipánmassza |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A marcipánmasszát fél centi vastagra nyújtjuk, majd 3 centis kockára vágjuk. A mogyorót enyhén megpirítjuk és durvára törjük. Egy részét tegyük félre a díszítéshez. A marcipánlapokat kenjük meg a mogyorókrémmel, szórjuk meg a mogyoróval és kettőt-kettőt ragasszunk össze. Tegyük hűtőbe. Amikor megdermedt tegyük rácsra és vonjuk be a felolvasztott csokoládéval. Ismét dermesszük meg. Papírkapszliba téve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)