Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Zelleres csirkecomb paprikás-mazsolás rizzsel

A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. A felhevített olajban körbesütjük a combokat, majd a borral felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés forró ... tovább

Zelleres sertéscomb

A felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a feldarabolt fokhagymát, a felszeletelt húst és a csíkokra vágott zellert adjuk hozzá. Süssük össze és öntsük fel a borral. Pároljuk puhára, ha szükséges kevés ... tovább

Zelleres-burgonyás bableves

2 evőkanál olajban megpároljuk az apróra vágott hagyma, zeller és burgonya keverékét. Ha a zöldségek üvegessé válnak, öntsünk hozzá liternyi vizet, dobjuk bele a fokhagymát és a leveskockát, majd sóval, borssal ízesítve, fedő ... tovább

Zellerkrémleves

A zöldségeket megtisztítjuk és egy fej zeller kivételével karikára vágjuk és a felforrósított vajon pirítani kezdjük, majd ha megpirult meghintjük a liszttel. Néhányszor átforgatjuk és felöntjük a húsalaplével. Beleszórjuk a ... tovább

Zengői töltött rostélyos, erdei gombás mártással

A kockára vágott szalonna zsírját kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej finomra aprított hagymát és fokhagymát. A csíkokra vágott zöldpaprikát rádobom és üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott ... tovább

Znojmói pecsenye

A marhahúst két csíkokra vágott uborkával tűzdeljük meg és kössük körbe konyhai zsineggel. A zöldségeket vágjuk kockára és az olaj felén pirítsuk meg, majd tegyük kuktába. A húst az olaj másik felén süssük körbe és tegyük ... tovább

Zöld curry a tenger gyümölcseivel

A kókusztejbe keverjük bele a darabokra vágott chilit, hagymát, és fokhagymát, tegyük hozzá a megőrölt fűszermagokat és a többi ízesítőt, a bazsalikom, a citromfű és limelevél kivételével, majd botmixerrel zúzzuk össze. A ... tovább

Zöldbab baconnal

A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon ... tovább

Zöldbabos báránycomb

A báránycombból gusztusos szeleteket vágunk, tenyerünkkel kissé megütögetjük és megsózzuk, megborsozzuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd melegen tartjuk. A zsiradékba dobjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk, ... tovább

Zöldbabos borjúragu

A felforrósított olaj-vaj keveréken pároljuk át, a finomra vágott hagymát. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúhúst. Ízesítsük sóval, fehérborssal, majd kevergetve, fedő alatt, kis lángon ... tovább