| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz bébirépa | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 maréknyi zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 40 dkg
sertéscomb |
160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 |
| 50 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 4 szelet kenyér | 251 | 10 | 0.8 | 53.5 | 1.1 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az apró kockára vágott húst az olajon megpárolt hagymára dobjuk és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, majd mindig csak kevés vizet öntve alá pároljuk át. Amikor majdnem puha keverjük bele a borsót és ha minden puha, forgassuk bele a répát és finomra metélt petrezselyemzöldet. A végére süssük zsírjára. Közben, bő olajban, süssük aranybarnára a kockára vágott burgonyát. A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg és dörzsöljük be fokhagymával. Tálaláskor a kenyérszeletekre csúsztatunk egy-egy tükörtojást, majd a tálra halmozzuk az aprópecsenyét, a burgonyát és a tojásos pirítóssal tálaljuk.