Zánkai aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az apró kockára vágott húst az olajon megpárolt hagymára dobjuk és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, majd mindig csak kevés vizet öntve alá pároljuk át. Amikor majdnem puha keverjük bele a borsót és ha minden puha, forgassuk bele a répát és finomra metélt petrezselyemzöldet. A végére süssük zsírjára. Közben, bő olajban, süssük aranybarnára a kockára vágott burgonyát. A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg és dörzsöljük be fokhagymával. Tálaláskor a kenyérszeletekre csúsztatunk egy-egy tükörtojást, majd a tálra halmozzuk az aprópecsenyét, a burgonyát és a tojásos pirítóssal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||