Wokban füstölt lazac
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál
teafű |
121 |
26 |
5.1 |
0.8 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| 1 kávéskanál
szecsuáni bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
kínai ötfűszekeverék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 teáskanál
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
| 1/2 dl
sherry |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 teáskanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 1 kg
lazac |
208 |
20 |
14 |
0.2 |
0 |
44 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halfilét gondosan szálkázzuk ki és húzzuk le a bőrét. Vágjuk darabokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk bele a halhúst. Egyszer átforgatva, húsz percig pácoljuk, majd csepegtessük le. Béleljük ki a wokot alufóliával, majd tegyük bele az összekevert cukrot, rizst és teát. A haldarabokat rakosgassuk bambuszpárolóba és tegyük rá a tetejét. Tegyük a wokot a tűzre és amikor füstölni kezd, vegyük a lángot egész kicsire. Tíz perc múlva kapcsoljuk ki a tűzhelyet és még öt percet hagyjuk állni. Melegen, hidegen egyaránt tálalható, ez a pompás halkülönlegesség.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)