Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Wokban füstölt lazac

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Párolt, Wok, Gőzpároló, Sós, Hideg, Meleg, Halak, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál teafű 121 26 5.1 0.8 0 0
3 evőkanál rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 kávéskanál szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
2 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1/2 dl sherry ? ? ? ? ? ?
2 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 kg lazac 208 20 14 0.2 0 44
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfilét gondosan szálkázzuk ki és húzzuk le a bőrét. Vágjuk darabokra. Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk bele a halhúst. Egyszer átforgatva, húsz percig pácoljuk, majd csepegtessük le. Béleljük ki a wokot alufóliával, majd tegyük bele az összekevert cukrot, rizst és teát. A haldarabokat rakosgassuk bambuszpárolóba és tegyük rá a tetejét. Tegyük a wokot a tűzre és amikor füstölni kezd, vegyük a lángot egész kicsire. Tíz perc múlva kapcsoljuk ki a tűzhelyet és még öt percet hagyjuk állni. Melegen, hidegen egyaránt tálalható, ez a pompás halkülönlegesség.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)