A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve ... tovább
A tepsit vajjal kikenjük, majd a megtisztított, négybe vágott endíviákat belefektetjük. A húsalaplét a cukorral a citrom héjával és levével, a borssal és a sóval összeforraljuk, majd az endíviára öntjük. Alufóliával szorosan ... tovább
A felhevített olajra, rászórjuk a darált köményt és a borsot, majd a cukrot. Karamellizáljuk, majd megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük, a vékonyra gyalult, fehér káposztát, a ... tovább
A hajdinát kevergetve pirítsuk közepes lángon serpenyőben, (nem kell megijedni a pörkölt illattól és attól sem, hogy kissé pattog - ez a kis pattogás a cél). Sózzuk, öntsük rá az olajat, keverjük el, és további 1 percig ... tovább
A fenyőmagot szárazon megpirítjuk és félretesszük. A kelbimbót felnegyedeljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajon átsütjük a zöldségeket, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült átkeverjük a ... tovább
A káposztát kettévágjuk, kitorzsázzuk, majd legyaluljuk. A hagymát félfőre vágjuk. A felforrósított olajba szórjuk a cukrot és megbarnítjuk, rádobjuk a köménymagot és pattogásig hevítjük, belekeverjük a hagymát és ... tovább
A felszeletelt és enyhén kivert rostélyost sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felhevített olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. A római tálba fektetjük, majd az apróra vágott zöldségeket körészórjuk és leöntjük a ... tovább
Két evőkanál olajban, süssük aranybarnára, a feldarabolt, sóval, borssal meghintett nyulat. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és pároljuk meg rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé keverjük ... tovább
A szeletelt őzgerincet sűrűn megtűzdeljük vékony füstöltszalonna csíkokkal, forró zsíron mindkét oldalát megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd a bort ráöntve fedő alatt pároljuk, szükség esetén a levét kevés forró vízzel ... tovább
A répát megtisztítjuk és uborkagyalun leszeljük. A felhevített vajon, sóval, borssal ízesítve, a citrom lereszelt héjával megpároljuk. Közben a citrom kicsavart levével ízesítjük. Ha megpuhult, a finomra vágott petrezselymet ... tovább