Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt endívia

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Sós, Keserű, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db endívia saláta 13 1.8 0.2 0.9 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tepsit vajjal kikenjük, majd a megtisztított, négybe vágott endíviákat belefektetjük. A húsalaplét a cukorral a citrom héjával és levével, a borssal és a sóval összeforraljuk, majd az endíviára öntjük. Alufóliával szorosan lefedjük, majd 200 fokos sütőben háromnegyed órát pároljuk. Az endíviát kivéve, az alatta maradt levet sűrűre beforraljuk. A lébe a finomra vágott petrezselyem zöldet beleforgatjuk. A salátát a mártással elöntve tálaljuk.
Szárazabb sült húsok, grill ételek körete lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)