Párolt endívia (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Sós, Keserű, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tepsit vajjal kikenjük, majd a megtisztított, négybe vágott endíviákat belefektetjük. A húsalaplét a cukorral a citrom héjával és levével, a borssal és a sóval összeforraljuk, majd az endíviára öntjük. Alufóliával szorosan lefedjük, majd 200 fokos sütőben háromnegyed órát pároljuk. Az endíviát kivéve, az alatta maradt levet sűrűre beforraljuk. A lébe a finomra vágott petrezselyem zöldet beleforgatjuk. A salátát a mártással elöntve tálaljuk. Szárazabb sült húsok, grill ételek körete lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||