Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Diós, pácolt csirke

Az olajba belekeverem a megtisztított, lereszelt vöröshagymát, a ledarált diót, a zúzott fokhagymát, egy citrom kifacsart levét és reszelt héját, az ételízesítőt és a borsot. A csirkét kívül-belül megtisztítom, feldarabolom, ... tovább

Diós-áfonyás muffin

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, a cukorral és a sóval, dolgozzuk össze a tojással elkevert kefírrel. Végül keverjük bele az olvasztott, de nem meleg vajat. Utoljára adjuk hozzá a gorombára vágott diót és az áfonyát. A ... tovább

Diós-kakaós kalács

Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a lisztet, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a ... tovább

Diós-kávés muffin

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a kávéval, majd habosra dolgozzuk a vajjal. Belekeverjük a többi hozzávalóval összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a durvára metélt diót. ... tovább

Diós-sonkás muffin

A diót durvára vágjuk. A sonkát ledaráljuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. A felvert tojást elkeverjük az olajjal. Az összes hozzávalót elkeverjük és a papírral bélelt muffinformákat ... tovább

Diós-zabpelyhes cookie

Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ... tovább

Diótorta

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan ... tovább

Dióval és roqueforttal töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és középen felszúrjuk. A diót szárazon megpirítjuk, majd ledaráljuk. A zsemle héját lehámozzuk, a belét elmorzsoljuk. A zsemlebelet elkeverjük a darált dióval és ketté osztjuk. Az egyik felét elkeverjük ... tovább

Dödölle

A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített ... tovább

Dorozsmai molnárponty

A halszeleteket besózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felhevített olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Az apróra felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vagdalt ... tovább