A túrót elkeverjük a tojássárgákkal és a kókuszliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd sóval, fehérborssal ízesítjük. Összeforgatjuk a túrós masszával és kanállal, sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk.
180 fokra ... tovább
Az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk. A fetát a hozzávalókra tördeljük, majd sózzuk és borsozzuk. Citromlével és olajjal megcsepegtetve összeforgatjuk.
Frissen tálaljuk. ... tovább
A megmosott, megtisztított kagylót edénybe tesszük, a finomra vagdalt hagymával, petrezselyemzölddel meghintjük, megborsozzuk, s a fehérbort hozzáöntve, fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk, néhány percig főzzük, míg a ... tovább
A babot, előző este, áztassuk be hideg vízbe. Másnap, friss, sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét. A felhevített olajon a hagymát és a rizst pirítsuk át, majd a húsalaplével felöntve pároljuk meg. Ha elkészült ... tovább
Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Egy percig kevergetve sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon felforraljuk és beleszórjuk a körömkefével megsikált ... tovább
A lehűtött görögdinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel. A magokat, amennyire lehet piszkáljuk ki. Forgassuk össze az olajból, ecetből kevert öntettel és óvatosan keverjük hozzá a darabokra tördelt fetát. A tetejét ... tovább
Az ecetes paprikák két végét levágjuk és lecsepegtetjük. A fetát áttörjük és habzsákból a paprikák üregébe nyomjuk. Üvegbe tesszük, majd annyi olajjal, amennyi ellepi leöntjük. Két napi pihentetés után tálaljuk. ... tovább
A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a ... tovább
A cukkínik végeit levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, majd ezzel bekenjük a cukkíniszeleteket, minden szeletbe egy dobókockányi fetát tekerünk, majd a paradicsommal váltakozva nedves ... tovább
A lépet nyúzzuk meg és vágjuk apróra. A felhevített vajban pirítsuk barnára a finomra metélt hagymát, majd keverjük hozzá a lépet. Süssük össze és öntsük rá a konyakot, ha elpárolgott, öntsük fel a borral. Főzzük össze és ... tovább