A csirkemellfiléket félbe vágom és a tenyeremmel megütögetem. Sóval, borssal és a majorannával meghintem. Leszórom fátyolnyi liszttel és forró olajban pirosra sütöm mindkét oldalát. Melegített tálra teszem és a frissen sütött ... tovább
A ketchupot és az erőspaprika krémet elkeverjük, behűtjük. A sajtot megreszeljük. 60 dkg lisztből gyúrt tésztát készítünk. A hurkáról lehúzzuk a bőrét és centis szeletekre vágjuk. A késfok vastagságúra nyújtott tésztát ... tovább
A hurkákat fosszuk meg a bőrüktől és villával törjük át, majd kiskanálnyi zsírban, külön-külön pároljuk át. Fűszerezzük ízlésünk szerint, lévén az ételt borkorcsolyának szánjuk, bátran megengedhetjük a határozottabb ... tovább
A kettévágott, majd néhány helyen bevagdosott combokat, kevés forró zsírban elősütjük, majd szorosan, lefedhető sütőedénybe tesszük. Rászórjuk a fűszereket, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, hagymaféléket, felöntjük az ... tovább
Húst és a lebőrözött füstölt szalonnát kétszer ledaráljuk, majd, ízlés szerint botmixerrel áttörjük. Elkeverjük a tejszínnel, a tojással, a borral és a fűszerekkel.
Serpenyőbe tesszük a zsírt, majd a finomra vágott hagymát ... tovább
A fűszereket mozsárban összetörjük és a tenyérnyi darabokra vágott oldalast jól bedörzsöljük velük. Egy éjszakára, hűtőben pihenni hagyjuk, majd másnap sózzuk és a zsírral átkenjük. Tepsibe tesszük, a negyedelt hagymával és ... tovább
Először is, az ír gulyás nem igazán leves, állaga valahol a leves és pörkölt között félúton határozható meg. Igazi egytálétel. A marha legjobb részeiből készül, például felsálból. A húst megmossuk, nagy kockákra vágjuk, ... tovább
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A ... tovább
A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A ... tovább
A felvert tojásokhoz hozzáadjuk az áttört juhtúrót, ízlés szerint sót, óvatosan, mert a juhtúró is sós, a finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel és kevés vízzel, szokásos sűrűségű galuskatésztát ... tovább