A felkockázott szalonnát, szórjuk a bográcsba és süssük zsírjára, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Ha megpirult a hagyma, adjuk hozzá a felkockázott csülköt és a csülökcsontokat. Kevergetve süssük fehéredésig, ha ... tovább
A csülköt kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt tegyük el mélyhűtőbe, jó lesz kocsonyához. A húst nagyobb, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket apró kockára metéljük. A felforrósított olajon a sózott, borsozott ... tovább
Az apróra tört étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, 2 tojássárgát és a felvert tojásfehérjét.
32,5cmX22,5cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, utána kakaóval megszórt sütőpapírra ... tovább
A cukkini végeit vágjuk le és szeljük vékony karikára, az újhagymát, zöldjével együtt vagdossuk fel. Egy tepsit kenjünk ki a vaj felével. A mogyorót szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. A rozmaringágról húzzuk le a ... tovább
A makarónit forrásban lévő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, megsózzuk, majd 20 percig pihentetjük. A cukkinit ... tovább
A cukkinit reszeljük le almareszelőn, sózzuk meg és forgassuk át. Hagyjuk pihenni, majd 20 perc múlva csavarjuk ki a levét. Keverjük el a liszttel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk és kockára vágjuk. A vörös- és fokhagymát finomra metéljük. Egy evőkanál olajon a hagymaféléket megpároljuk, belekeverjük a paradicsomot, a mézet, a rozmaringot és sózva, borsozva összefőzzük, végül ... tovább
A húst kicsontozzuk, majd felkockázzuk. A cukkinit felkarikázzuk. A fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkemellkockákat és a cukkinikarikákat a pácba forgatjuk és két órára hűtőbe tesszük. ... tovább
Kockázzuk fel a pulykamellet és pácoljuk be a fűszerekkel elkevert olajba 2-3 órára, a pácolás végén keverjük az olajba, ha szeretjük, az apró fejű gombát, a felkockázott cukkinit és a koktélparadicsomot is. Váltakozva húzzuk ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A ... tovább