Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Kártyaparti
(499 db)

Barackos-túrós kalács

A tejben, kevés cukorral és liszttel felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót tésztát dagasztjuk. Bő óra alatt, duplájára, kelni hagyjuk, majd vékonyra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd a ... tovább

Bécsi kocka

A lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Végül a tojást és a vaníliakivonatot hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centis lappá nyújtjuk, tepsibe terítjük, villával ... tovább

Bence miccse, muzsdéjos káposztasalátával

A húsokat a fűszerekkel kétszer átdaráljuk, majd a szódabikarbónával átgyúrjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kolbászokká formázzuk és grillen megsütjük. A káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk. ... tovább

Birslepény

A levelestésztát kerek formába fektetjük. A pudingport felfőzzük a tejjel, 5 dkg cukorral és csipetnyi sóval, majd langyosra hűtjük. Habosra keverjük a vajjal és a tésztára simítjuk. A tetejére szórjuk a megmaradt cukorral és ... tovább

Borogyínói kenyér

A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk ... tovább

Budai szelet

A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 ... tovább

Bugaci csikóstokány

A finomra vágott szalonnát kissé megsütjük, majd az apróra metélt hagymát megpirítjuk rajta. A csíkokra vágott combot fehéredésig sütjük a zsiradékon és a majoránnával, a borssal meghintve párolni kezdjük. Szükség szerint ... tovább

Buggyantott tojás (alaprecept)

Méltatlanul mellőzött tojásétel, mely remélhetőleg visszanyeri a helyét, a mindennapi étkezésben. Hiszen, a tojást is, mint fő koleszterinforrást, az embert mérgező étket, rehabilitálják a modern konyhában. Sokoldalúsága ... tovább

Bukta

A cukorral ízesített langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, ha felfutott, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert, langyos vajat, a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, majd egy óra alatt, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán ... tovább

Burgonyás melegszendvics

A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen megtisztítva vékony karikákra szeljük. 4 olajjal megkent alufólia lapon, körkörösen lerakjuk. Alapot készítve a szendvicsnek. A maradék olaj-vaj keveréken megfonnyasztjuk a hagymát, ... tovább