Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább
A lisztel elszitált cukrot, sütőport, sót, kakaót és a vajat, az egy tojássárgával, majd ha szükséges kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe ... tovább
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, nem baj ha elszakad, nyugodtan nyomkodjuk össze. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább
A finomra vágott vöröshagymát, a darabolt sonkát, a reszelt sajtot, a mascarponét, a tojásokat és a tejfölt elkeverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Az olajjal kikent muffin formát kockára vágott réteslappal kibéleljük. A ... tovább
A lisztet elkeverjük a sóval, 2 evőkanál zsírral, a tojással és fél deci vízzel. Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. Golyóvá formáljuk és meleg lábossal letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán tányér ... tovább
A túrót elkeverjük két tojássárhájával, a darával, a tejföllel, a citromhéjjal és a cukorral. 20 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert két tojásfehérjét és a leszemezett ribizlit. A levelestésztát ... tovább
Keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a ricottát, a vaníliakivonatot és a tojásokat. Végül forgassuk bele a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet. Evőkanálnyi adagokban rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, ... tovább
a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára ... tovább
Két evőkanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát és végül a zúzott fokhagymát megpároljuk. Langyosra hűtve, a rizst, a tojásokat és a sajtot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszából lepényeket ... tovább