Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Hétvégi ebéd
(1472 db)

Barackba töltött túrókrém

A mazsolát a rummal leforrázzuk és hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és habosra keverjük a tejföllel, a mézzel és a vaníliakivonattal. Végül a mazsolát is hozzáadjuk. A barackok gömbölyű oldaláról egy szeletkét levágunk és ... tovább

Barackos lepény

A tészta hozzávalóit mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. Az előzőleg meghámozott és kimagozott barackot félbe vágjuk és kevés zsemlemorzsával meghintve ... tovább

Barackos pite

A tésztát dupla adagban készítsük el, majd az alsó lapot süssük elő. A langyos tésztát szórjuk meg a darált dió és zsemlemorzsa keverékével, ez fogja majd felszívni a barack levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Majd sűrűn ... tovább

Barackos, túrós palacsinta

A tojássárgáját, a tejfölt, a citromhéjat és a cukrot habosra keverjük, majd összedolgozzuk az áttört túróval. Ha nem elég krémes, kevés tejfölt adhatunk még hozzá. A masszába forgatjuk a leforrázott mazsolát és a ... tovább

Barackos-tejszínes csirkemell

A felhevített olajon a finomra aprított hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Átsütjük, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt, félpuhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább

Barackos-tejszínes szelet

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, ... tovább

Barackos-túrós kalács

A tejben, kevés cukorral és liszttel felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót tésztát dagasztjuk. Bő óra alatt, duplájára, kelni hagyjuk, majd vékonyra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd a ... tovább

Bárányborda fűszeres vajban

A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A ... tovább

Báránycomb rókagomba raguval

A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha ... tovább

Báránycsülök zöldségekkel

A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább