A kis kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd, pároljuk meg rajta, a félfőre vágott hagymát. Dobjuk hozzá a tokányra vágott húst és süssük fehéredésig. Sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal és majoránnával ... tovább
A hentest kérjük meg, hogy a szalonna bőrét vágja le és szeletelje a szalonnát vékonyra. Ezzel béleljük ki a formát, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A felhevített zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra kockázott szalonnát. Rádobjuk a felvágott hagymát és a kis darabokra vágott májat. Átsütjük és közben fűszerezzük, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel, sóval és borssal. Ha ... tovább
A felkockázott szalonnát átsütjük, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a feldarabolt májat hozzákeverve, fehéredésig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni és ... tovább
A kakashúst és a zöldségeket feldaraboljuk. A hagymát, a szalonnát és a fokhagymát finomra vagdaljuk. A szalonnát zsírjára sütjük, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, belekeverjük a ... tovább
A csirkecombot kicsontozzuk, lebőrözzük és a húst csíkokra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, megpirítjuk rajta a paradicsompürét, majd a hozzáadva a fokhagymát, a zöldséget és a csirkehúst ... tovább
A kicsontozott, hártyáitól megtisztított karajt felszúrjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal, majd a vöröshagymákat, olyan diónyi fejeket válasszunk, bedugdossuk a nyílásba. A húst beáztatott római tálba tesszük, a ... tovább
A cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd a tojásokkal és a liszttel dolgozzuk jól össze. 1 órát pihentessük, majd dagasszuk hólyagosra úgy, hogy az edény falától elváljon. Kelesszük ismét 30 percig. A töltelékhez, 15 deka ... tovább
A burgonyát, héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és összetörjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját és sóval, borssal ízesítve, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. ... tovább
2,5 dl forró víz
Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot és az átválogatott mazsolát leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A cukrot és fűszereket elkeverjük a mézzel, a rummal, a reszelt ... tovább