Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Hétvégi ebéd
(1472 db)

Kuruc pecsenye

A kis kockára vágott szalonnát, a sonkát és a vöröshagymát összepirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A zsírját leszűrjük. A vékonyra vágott húsokat gyengéden kiverjük, majd mustárral megkenjük. A vöröshagymás keverékkel ... tovább

Kuszkusszal töltött padlizsán kupola, kétféle pestóval

A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szeleteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat ... tovább

Kuszkusz gazdagon

A kuszkuszt öntsük le, kétszeres térfogatának megfelelő forrásban lévő, sós vízzel. Keverjük át és kendőt téve a fedő alá hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Ha elkészült keverjük el a ghível, a szárazon megpirított ... tovább

Lakodalmas leves

A kakast, a marhafartőt és a marhacsontot 7 l hideg vízbe tesszük fel főni. Amikor a leves felforrt, a tetejére feljövő habot szűrőkanállal eltávolítjuk, és ízesítjük sóval és egész borssal. Ezután hozzátesszük a zöldségeket ... tovább

Laktató bableves

A felhevített olajon átsütjük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk rajta a finomra metélt sonkát és a zöldségeket. Fűszerezzük, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük és hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített ... tovább

Langyos feketelencse saláta

A bacont apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A finomra metélt zöldségeket megpároljuk benne. Belekeverjük a lencsét, a citromhéjat, a babért és a kakukkfüvet. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd megsózva, ... tovább

Laskagombás marhatokány

A marhahúst csíkokra, a szalonnákat apró kockára, a vöröshagymát félfőre vágjuk vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük és beleszórjuk a húst. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és nagy lángon hagyjuk ... tovább

Laskagombás sertéscurry répás quinoával

A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony ... tovább

Lassan sült báránycomb

A báránycombot megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, majd sóval és borssal bedörzsölve, a felhevített olajon körös-körül barnára sütjük. Kivéve félretesszük. Az olajon átpirítjuk a nagyobb darabokra vágott ... tovább

Lassan sült csirkeszányak

A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket eltesszük és máshoz használjuk fel. A többi szárnydarabot edénybe tesszük. Szorosan lefedhető, sütőálló edényt válasszunk. A finomra vágott vörös- és fokhagymát, ... tovább