Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kreol harcsa rákmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Gabonafélék, Halak
Hozzávalók

Kreol harcsa rákmártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
4 dl író 300 21.5 23 1.5 0 62
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kreol rákmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
40 dkg koktélrák ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kreol halfűszerkeverék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál hagyma granulátum ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kreol harcsa rákmártással
A harcsafiléket tálba rakjuk és az íróval leöntjük. Fóliával lefedve, egy éjszakára, hűtőbe tesszük. A kétféle lisztet két evőkanál kreol halfűszerkeverékkel összeforgatjuk. A lecsepegtetett halfiléket a lisztkeverékbe panírozzuk, majd mindkét oldalukat középforró olajban aranybarnára sütjük. A rákmártással leöntve tálaljuk.
Kukoricalepényt adhatunk köretnek.

Kreol rákmártás
Egy széles serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk át rajta, az apróra vágott, újhagyma fehér részét. Hirtelen süssük át rajta, az előzőleg felengedett és lecsöpögtetett rákot, úgy két perc alatt. Ekkor adjuk hozzá az újhagyma zöld részét és a tejszínt, ízesítsük sóval. Addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.

Kreol halfűszerkeverék
Az összetevőket mozsárban összetörjük és gondosan elkeverjük. Lezárt üvegben tároljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)