Kreol harcsa rákmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Gabonafélék, Halak Hozzávalók 4 személyre: Kreol harcsa rákmártással
Kreol rákmártás
Kreol halfűszerkeverék
Kreol harcsa rákmártással A harcsafiléket tálba rakjuk és az íróval leöntjük. Fóliával lefedve, egy éjszakára, hűtőbe tesszük. A kétféle lisztet két evőkanál kreol halfűszerkeverékkel összeforgatjuk. A lecsepegtetett halfiléket a lisztkeverékbe panírozzuk, majd mindkét oldalukat középforró olajban aranybarnára sütjük. A rákmártással leöntve tálaljuk. Kukoricalepényt adhatunk köretnek. Kreol rákmártás Egy széles serpenyőben hevítsük fel az olajat és pároljuk át rajta, az apróra vágott, újhagyma fehér részét. Hirtelen süssük át rajta, az előzőleg felengedett és lecsöpögtetett rákot, úgy két perc alatt. Ekkor adjuk hozzá az újhagyma zöld részét és a tejszínt, ízesítsük sóval. Addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik. Kreol halfűszerkeverék Az összetevőket mozsárban összetörjük és gondosan elkeverjük. Lezárt üvegben tároljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||