Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hétköznapi vacsora
(779 db)

Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással

Melegítsük fel a vajat és az olajat. Kis lángon pároljuk át rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket és a narancs lereszelt héját. Összepárolva dobjuk rá a kis kockára vágott burgonyát. Ha a ... tovább

Petrezselymes burgonya

A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra ... tovább

Piedone hagymás babja

A finomra vágott szalonnát a felhevített olajon megpirítjuk, belekeverjük a félfőre vágott hagymát, a fűszereket és összesütjük. Elkeverjük benne a leöblített babot és, mindig csak kevés vizet adva hozzá, egy óra alatt, ... tovább

Pikáns ananászsaláta

Készítsük el az öntetet. A kefírbe keverjük bele a sajtot, adjunk hozzá sót, borsot és cayenni borsot. Citromlé és az ananász lé egy részének hozzáadásával ízesítsünk a szánk szerint. Finomra vágjuk a hagymát, kockára az ... tovább

Pikáns borjúszelet

Az ujjnyi szeletekre vágott borjúhúst, fólia alatt gyengéden verjük ki. A felhevített olaj-vaj keverékben, oldalankét 2-2 percig süssük, sütés közben sózzuk-borsozzuk, ne süssük tovább, mert kiszárad és rágós lesz. A ... tovább

Pikáns csirkeleves tárkonnyal

A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott ... tovább

Pikáns garnélasaláta

A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább

Pikáns harcsafilé

A szeletekre vágott halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve fél órát állni hagyjuk. A levét csepegtessük le, de fogjuk fel. Keverjük el a paradicsomlével, a tejföllel, a krémsajttal a citrom lereszelt héjával, ... tovább

Pikáns hekk

Mustáros halfilé Hozzávalók: 70 dkg halfilé 10 dkg sütőmargarin 3 evőkanál mustár 1 csokor petrezselyem 1 db citrom só bors Elkészítés: A halat besózzuk. A margarin felét felolvasztjuk, ropogósra sütjük rajta a halat. A ... tovább

Pikáns sertéstokány

A hagymát felaprózzuk és a felkockázott szalonnán megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk, szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá. Hozzáadjuk az apróra vágott ... tovább