Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Sörözés, borozás
(1089 db)

Rántott velő

A velőt hideg, ecetes vízbe áztatjuk, majd a hártyáit lehúzzuk. Vastag ujjnyira szeleteljük, besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük. Sült burgonyával és tartármártással tálaljuk, ... tovább

Rántotta tepsiben sütve

A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára szelt hagymával, a chilivel és fokhagymával elkeverjük. Tepsibe terítjük. A karikára szelt kiflivel beborítjuk. Ráhalmozzuk, a vékonyra karikázott kolbászt és ... tovább

Rápával sült, fűszeres lapocka szendvicsben

A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, ... tovább

Rasszolnyik rizzsel

Vágjuk a marhahúst közepes kockákra, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és tegyük fel forrni. 40 percig forraljuk, de időnként habozzuk le. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és a ... tovább

Részeges csülök

A csülköt besózzuk, kuktába tesszük majd a felszeletelt hagymát hozzáadva, a babért és a borsot mellédobva, leöntjük a borral. Sípolástól számított 30 percig főzzük. A levéből kivesszük, egyik oldalán felhasítjuk és a ... tovább

Rétes maradék húslevesből

A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább

Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma)

Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk ... tovább

Rizses báránycurry

A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra ... tovább

Rizses egytál húslevesből

A barna vagy sima rizst a húsleves levében puhára főzzük. majd hagyjuk, hogy a folyadékot felszívja. A húslevesből maradt húst feldaraboljuk és a felhevített olajon megpárolt hagymán átsütjük, közben fűszerezzük. A húslevesből ... tovább

Rizses garnélasaláta

A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes ... tovább