Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Sörözés, borozás
(1089 db)

Paella sonkával, kolbásszal és kagylóval

A recept eredetileg chorizo kolbásszal és serrano sonkával készül, ha hozzájutunk ezekkel készítsük. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pároljuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát, ha megpuhult adjuk hozzá a zúzott ... tovább

Pájsli leves

A tüdőt tegyük fazékba, 2 kistányérral borítsuk le, hogy a főzővízben maradjon, majd nehezékként a szívet és a húst tegyük rá. Fűszerezzük a babérral, a borssal, sóval és a citrom héjával. Kis lángon két órát főzzük. A ... tovább

Palacsinta flódni

A tejet felforraljuk 10 deka cukorral, majd a felét a citromhéjjal elkevert darált mákra, a másik felét a fahéjjal ízesített őrölt dióra öntjük. A lereszelt almát, a megmaradt cukorral és a borral sűrűre főzzük. A palacsintákat ... tovább

Palócleves

A füstölt szalonnát apró kockákra felvágjuk és zsíron a lábasba téve megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk és megfonnyasztjuk. Beletesszük az alaposan megmosott és kockára vágott ürühúst. Elkeverjük, megsózzuk, ... tovább

Paprikalekvár édesen

A paprikát megmossuk és szárazra itatjuk. 180 fokos sütőben, a héja barnulásáig sütjük. Letakarva kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Lábasba tesszük és bormixerrel áttörjük, beleforgatjuk a lime ... tovább

Paprikás krumpli bográcsban

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, ... tovább

Paprikás krumpli Gixer kedvére

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta és rádobjuk a felszeletelt kolbászt. Hozzáadjuk a zúzott ... tovább

Paprikás sörlepény

A vajat tésztává dolgozzuk össze a liszttel, a sóval, a pirospaprikával, a borssal, a rummal és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi lapokat vágunk ... tovább

Paprikás-köményes stangli

Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd ... tovább

Paradicsomos bab

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockára vagdaljuk. A felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, belekeverjük a paradicsompürét és addig sütjük, amíg az élénk színét elveszti, ekkor hozzáadjuk ... tovább