A tésztát dupla adagban készítsük el, majd az alsó lapot süssük elő. A langyos tésztát szórjuk meg a darált dió és zsemlemorzsa keverékével, ez fogja majd felszívni a barack levét, hogy ne áztassa el a tésztát. Majd sűrűn ... tovább
Daráljuk durvára a barackot és a pisztáciát. A felmelegített tejszínben keverjük el a cukrot és a vajat. keverjük bele a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, majd nyújtsuk fél centi vastagra. Sütőpapírral bélelt tepsiben, ... tovább
A lisztet, cukrot, sütőport és a darált mákot összeszitáljuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a két keveréket egymásba forgatjuk. Végül hozzáadjuk a kis darabokra vágott aszalt barackot. Papírkapszlival bélelt ... tovább
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, ... tovább
A tejben, kevés cukorral és liszttel felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót tésztát dagasztjuk. Bő óra alatt, duplájára, kelni hagyjuk, majd vékonyra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, a széleket szabadon hagyjuk, majd a ... tovább
A húsokat a fűszerekkel kétszer átdaráljuk, majd a szódabikarbónával átgyúrjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kolbászokká formázzuk és grillen megsütjük.
A káposztasalátával és friss kenyérrel tálaljuk.
... tovább
A levelestésztát kerek formába fektetjük. A pudingport felfőzzük a tejjel, 5 dkg cukorral és csipetnyi sóval, majd langyosra hűtjük. Habosra keverjük a vajjal és a tésztára simítjuk. A tetejére szórjuk a megmaradt cukorral és ... tovább
A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk ... tovább
A krém hozzávalóit simára keverjük, majd gőz fölött krémmé főzzük. A kihűlt piskótát 5x10 cm-es kockára vágjuk. Villára szúrva gyorsan megmártjuk a krémben és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Készíthetjük kész ... tovább
Magozzuk ki a meggyet és hagyjuk lecsöpögni. Amíg csöpög a cukor felét és a fahéjat keverjük el és tegyük félre. A többi hozzávalót, az élesztő felfuttatása nélkül gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és tegyük tepsibe. Szórjuk rá ... tovább