Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Szilveszter
(325 db)

Göngyölt szalonnás-sajtos hús

A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott ... tovább

Görög lencseleves (Soupa fakés)

A lencsét két órára beáztatom. A paradicsomot forró vízbe mártom és a héját lehúzom, majd felaprítom, a hagymát apróra vágom. A lencsét leszűröm és egy fazékban hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a ... tovább

Gulyás macskajajra

A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, ... tovább

Gyömbéres lilakáposzta

A lilahagymát félfőre szeljük, a káposztát legyaluljuk, a gyömbért lereszeljük, a hámozott, kicsumázott almát apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a gyömbért és a hagymát megpároljuk, majd az almát, a káposztát, és a ... tovább

Gyulai savanyúkáposzta

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát megpároljuk rajta. Nagylángon összesütjük a felkarikázott kolbásszal, hozzáadjuk, a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott, káposztát. ... tovább

Hagymában párolt csülök

A csülköt csontozzuk ki vagy kérjük meg rá a hentest. A hagymákat, nem tévedés a mennyiség, vágjuk félkarikára. a hagymára szórjunk kevés sót, borsot és a kakukkfüvet. Néhányszor átkeverve hagyjuk állni, amíg a római tál ... tovább

Hagymás lepény

A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát ... tovább

Hagymás táska

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajon, fedő alatt, üvegesre pároljuk, majd a cukrot belekeverve, megpirítjuk, majd kihűtjük. A felengedett tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra ... tovább

Hagymás zöldparadicsom

A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a ... tovább

Hajdina fejtett babbal

A hajdinát negyed órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetve egy kanál olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük kétszeres térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és 20 percig, kis lángon, lefedve főzzük. Tíz percig pihentessük. A ... tovább