A cukorból, fél liter vízzel főzzünk szirupot, ha kihűlt tegyük bele a narancsok és a citrom lereszelt héját és a fehér résztől megszabadított, felkarikázott gyümölcshúst. Öntsük hozzá a vodkát, majd időnként megkeverve, ... tovább
A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, ... tovább
A zöldségalaplében (kockából is lehet) főzzük másfél órát az aprólékot, majd vegyük ki és tegyük félre. Amíg hűl, süssük át, az olajban, a finomra vágott hagymát és a kis kockára vágott pulykasonkát, közben, ... tovább
Megfelelő méretű edényben a cukrot és a mézet kissé megbarnítjuk, majd felöntjük az almalével, beletesszük a fűszereket, a citrom reszelt héját és kicsavart levét és felforraljuk. Ekkor beleöntjük a bort és, ha újra felforrt ... tovább
Az élesztőt a langyos tejben egy teáskanál cukorral elkeverjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejben felfutott élesztőt, a porcukrot, a sót és simára dagasztjuk. Negyedórányi pihentetés után beledolgozzuk a ... tovább
A teafűből és liternyi vizből főzzünk teát, majd szűrjük le és reszeljük bele a narancs héját és dobjuk hozzá a fűszereket. Hagyjuk állni húsz percig és ismét szürjük le, öntsük hozzá a narancs levét és az ananászlét. ... tovább
A pulykát gondosan megtisztítjuk és két nappal sütés előtt besózzuk. A betöltés előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. A vajban a felkockázott liba és a pulyka máját megsütjük, a gombával együtt, majd a kapribogyóval ... tovább
A szobameleg vajat elkeverem sóval, borssal, kakukkfűvel és a pulyka fellazított bőre alá masszírozom. A bőrétől megszabadított kolbászt, a gesztenyemassszát (nem édeset!!) elkeverem a tejbe áztatott és kacsavart zsemlével és a ... tovább
Melegítsük fel lábosban a cukrot, amíg megbarnul, majd keverjük hozzá a mézet és forraljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt, majd fűzzük sűrű masszává. Öntsük alufóliával kibélelt tepsibe, simítsuk ujjnyi vastagra és hagyjuk ... tovább
A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport tegyük késes robotgépbe, majd keverjük át. Adjuk hozzá a vajat és keverjük morzsásra. Beletéve a két tojássárgáját dolgozzuk tésztává. Gyúrjunk belőle gombócot és fóliába tekerve, ... tovább