Az ujnyi vastag szalonnák zsírját kisütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, végül belekeverjük a lereszelt zöldségeket. Enyhén barnára pirítjuk, majd a lencsével és a sült ... tovább
A vadrizst és a hagymafejet sózott, borsozott vízben felfőzzük, fél óra múlva hozzáadjuk a lencsét és még negyed órát főzzük, majd leszűrjük. A rizst a szokásos módon puhára pároljuk. Belekeverjük a lencsés vadrizst, a hagyma ... tovább
Az előre beáztatott lencsét, sós vízben, főzzük puhára (koleszban használhatunk lencsekonzervet is), csepegtessük le, de a főzővizet tegyük félre. A zsemlét áztassuk be vízbe. Az olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, ... tovább
A felhevített olajon süssük át a feldarabolt, héjától megfosztott kolbászt, tegyük félre, majd a zsiradékban pirítsuk át a hagymát és a zúzott fokhagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt répát és a zellert. Ha a zöldségek kis ... tovább
A bulgurt leöntjük két csésze forrásban lévő vízzel és fedő alatt hagyjuk pihenni húsz percig. Forró olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd beleszórjuk a lencsét és a fűszereket. Hozzáöntünk két csésze vizet és ... tovább
A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha ... tovább
A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább