Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Húsimádó pizza

A megkelt pizzatésztát a megfelelő formába nyújtjuk, majd olajjal megkenjük. A receptnek megfelelően, meghintjük, a felkockázott hozzávalókkal, majd tíz percig sütjük. Végül, a csíkokra vágott sajtfélékkel meghintve, ... tovább

Húslekvár csirkecombból

A kettévágott, majd néhány helyen bevagdosott combokat, kevés forró zsírban elősütjük, majd szorosan, lefedhető sütőedénybe tesszük. Rászórjuk a fűszereket, hozzáadjuk, a kis darabokra vágott, hagymaféléket, felöntjük az ... tovább

Húsos burek

A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk ... tovább

Húsos pirog

A húsokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel, mindig, csak kevés vízzel felöntve, puhára pároljuk. Végül ledaráljuk és a finomra metélt, zsírjára sütött szalonnán lepirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pirogtésztába töltve, ... tovább

Húsos táska

A tejet langyosítsuk meg, rakjunk bele kevés cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk át és dolgozzuk össze a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, olvasztott vajjal és egy tojással. Addig gyúrjuk míg sima ... tovább

Húspástétom

A húst, a füstölt szalonnát és a hagymát kis darabokra vágjuk. A tojásokat megfőzzük és ledaráljuk. A szalonnakockákat elősütjük, beletesszük a finomra vágott hagymát, és a csirkemellet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a ... tovább

Húspástétom májjal

Húst és a lebőrözött füstölt szalonnát kétszer ledaráljuk, majd, ízlés szerint botmixerrel áttörjük. Elkeverjük a tejszínnel, a tojással, a borral és a fűszerekkel. Serpenyőbe tesszük a zsírt, majd a finomra vágott hagymát ... tovább

Hússal töltött burgonyafánk

A grillcsirke húsát leszedjük a csontjáról, majd egészen apróra vagdaljuk. A bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát és fokhagymát. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a csirkehúst, a ... tovább

Hústekercs sajttal töltve

A sajtot, a ricottát, a zúzott fokhagymát a tojássárgájával elkeverem, ízlés szerint borsozom, ha szükséges sózom, de óvatosan, mert a márványsajt is sós. A húst úgy szeletelem fel, hogy minden második szelet egyben maradjon és ... tovább

Húsvéti töltött zsemle

A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát és a vége felé belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd hagyjuk langyosra hűlni. A sonkát és a főtt burgonyát húsdarálón áteresztjük, a félbevágott zsemlék kikapart ... tovább