A hagymát, az olívabogyót és a kapri bogyót, a petrezselyem levelet apróra metéljük. A keményre főzött tojást kis kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval összeforgatjuk. A ... tovább
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a ... tovább
A felhevített olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a rozmaringot, a babérleveleket és az előzőleg lehéjazott, majd apróra darabolt paradicsomot. Összesütjük és belekeverjük a ... tovább
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A tojást felkockázzuk. A majonézből és a joghurtból, a fűszereket hozzáadva, öntetet készítünk, majd ... tovább
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, majd a sóval, oregánóval elkevert liszthez öntjük. Beledolgozzuk a joghurtot és az olajat. Készíthetjük kenyérsütőgépben is. Végül, letakarva, langyos helyen, kb. ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsíron megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Átsütjük rajta a ceruzányi csíkokra vágott combot. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. ... tovább
A gombát kicsumázzuk, a tönköt félretesszük és másra használjuk el. Liternyi vizet forralunk, majd az ecettel, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük. A gombafejeket egy percig főzzük benne, majd kivéve lecsepegtetjük. A ... tovább
8 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Két tojássárgájából, a fűszerekkel ízesítve, a két deci olajból majonézt készítünk. A tejföllel lazítjuk, a finomra vágott hagymát, a tojást és a metélt ... tovább
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, bőréig bevagdaljuk és taréjukra sütjük. A zsírján megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük. Rádobjuk a csíkokra vágott ... tovább
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a ... tovább